در این مقاله به سوال شما در رابطه با اینکه کامپوزیت دندان چیست پاسخ می دهیم و شما را با این مقوله آشنا می سازیم.
جنس کامپوزیت دندان
جنس اصلی و تشکیل دهنده کامپوزیت ها یک نوع از رزین می باشد که ویژگی های مختلفی دارد، این ویژگی ها شامل میزان استحکامپذیری این ماده در برابر ضربه، میزان پولیش پذیری و ضریب شکست نور میباشد. در نظر داشته باشید از هر کامپوزیتی نمی توان استفاده کرد، دلیل این امر هم میزان استحکام پذیری و مقاومت آن و همچنین رنگ سفیدی میباشد که این نوع کامپوزیت دارا میباشد. این مواد باید توانایی بازسازی شدن به صورت لایه به لایه را داشته باشند، همچنین باید بتوان این نوع از مواد را به میزان قابل قبولی پولیش زد و اصطلاحا میزان پولیش پذیری خوبی داشته باشند. این مواد به شکل و حالت خمیری میباشند که، از انعطاف پذیری خوبی برخوردار می باشند، به دلیل همین انعطاف پذیری میتوان این نوع مواد را بر روی دندان شکل داد. در کامپوزیت دندان یک مزیت عالی وجود دارد و آن این است که، در این روش دندان ها تراش نمی خورند. اگر برای شما تراش خوردن دندان مهم می باشد و تمایلی به تراش خوردن دندان هایتان ندارید، پیشنهاد ما به شما نصب کامپوزیت ونیر بر روی دندان هایتان می باشد. بدون نیاز به ساخته شدن در لابراتوار پزشک می تواند طی چند ساعت این مواد را بر روی دندان ها نصب نماید.
این مطلب را هم بخوانید: لمینت دندان چیست؟
مراحل انجام کامپوزیت دندان
برای انجام کامپوزیت دندان پزشک معالج ابتدا دندان ها را تمیز می نماید، بر روی دندان ها نباید هیچ گونه جرم و کثیفی باشد. بر روی دندان ها نباید هیچگونه بزاق و یا خون و خیسی باشد، به همین علت پزشک سطح دندان را کاملا خشک و تمیز می نماید. مرحله بعدی در نصب کامپوزیت استفاده از مواد اسیدی بر روی دندان میباشد، این روش سبب چسبیده شدن بهتر مواد بر روی دندان ها می شود و کار دندانپزشک را برای نصب این مواد راحت تر می کند. این مواد چسب مخصوصی دارند که به وسیله آن به سطح دندان متصل می شود، دندان پزشک این چسب مخصوص را بر روی دندان ها می ریزد، سپس این مواد را گذاشته و مشغول شکل دهی به آن می شود. مواد خمیری مانند را باید به آرامی شکل داد و از مقدار کم باید شروع کرد تا نتیجه مطلوب حاصل گردد. در مرحله بعد که مرحله مهمی می باشد، پزشک نور با طول موج معینی را بر کامپوزیت دندان ها می تاباند، وظیفه این نور سفت کردن مواد کامپوزیت می باشد. تجربه دندان پزشک شما حرف اول را در رسیدن به نتیجه مطلوب می زند. بدون مشورت و تحقیق هیچ گاه خود را به دست کسی نسپارید زیرا ممکن است مشکلات زیادی برای شما ایجاد گردد.
کاربرد این مواد در دنیای امروز
کامپوزیت ها در علم دندان پزشکی استفاده های زیادی دارند، و دندان پزشک ها با استفاده از این مواد می توانند مانور های زیادی انجام دهند. کاربرد های استفاده از این مواد عبارت اند از:
اصلاح بد رنگی و نامرتبی و نامنظمی دندان ها. پر کردن جای خالی دندان ها. ترمیم کردن دندان های شکسته و لب پر. با استفاده از این مواد می توانید سبب زیبایی و جذابیت دندان ها شوید.
اگر بدترین نامرتبی و یا شکستگی را بر روی دندان خود داشته باشید با استفاده از این مواد می توانید به رفع نواقص بپردازید. بیشتر افراد درخواست دارند که دندان های جلویی و دندان هایی که در معرض دید هستند با این مواد پوشش داده شوند. بیشتر افراد کاندید این کار نیز تمایل به انتخاب رنگ سفید یا به اصطلاحا لبخند هالیوودی دارند. بهترین حالت این می باشد که ۸ دندان بالا و ۸ دندان پایین با این مواد پوشش داده شود.
انواع مدل در علم پزشکی
کامپوزیت ها به صورت یک لایه نازک بر روی دندان ها قرار میگیرند که بیشتر همرنگ خود دندان می باشند. کامپوزیت ها مدل های مختلفی دارند، و در دسته های متفاوتی قرار میگیرند. این مواد به چهار دسته: هیبرید، میکروفیلد، نانو فیلد، IPS ونیر تقسیم بندی میگردند. نوع آخر کامپوزیت ها امروزه بیشتر مورد استفاده و توجه قرار گرفته است، چون ذرات سرامیکی درون این نوع مدل وجود دارد از استحکام بیشتر و ثبات رنگ بالاتری برخوردار میباشد. این نوع مدل شباهت بسیار زیادی با نوع لمینت های سرامیکی دارند و زیبایی و جذابیت بالایی را نیز برخوردار میباشد. از نظر رنگنیز به رنگ نرمال تا سفید یخچالی تقسیممیگردد که با توجه به انتخاب شخص، مشخص میگردد.
این مطلب را هم بخوانید: طرح لبخند یا اصلاح طرح لبخند چیست؟
مراقبت از این مواد
فشار زیاد مثل شکستن پسته و تخمه و… برای این مواد روی دندان ها مضر می باشد. همچنین جویدن مواد سخت نیز سبب لب پر شدن و شکستن مواد نصب شده روی دندان می گردد. استفاده از نخ دندان و مسواک به طور مرتب و مداوم سبب حفظ بهداشت دهان و دندان میگردد. همچنین از بروز پوسیدگی دندان ها جلوگیری می نمایند. باید از هر کاری که سبب کاهش عمرکامپوزیت ها می شود خودداری نمایید تا سالیان سال بتوانید از داشتن دندان های زیبا و جذاب خود لذت ببرید. با خواندن مقاله بالا می توانید تا حدودی به سوال خود در رابطه با این که کامپوزیت چیست پاسخ دهید و انواع این مواد آشنا شوید. برای انجام این کار با علم عمل کنید، همچنین از مشورت با دندانپزشک خود غافل نشوید.